En ny utmanare inom it och telekom är skapad

Publicerat

Att it och telekom smälter samman har det pratats om i många år. Nu är tiden kommen för att skapa en riktig utmanare inom detta område. Därför bildar grundarna av Retune och Tillmobil en ny bolagsgrupp, ReUnify Group, tillsammans med Sobro som ägarpartner.

Såväl Tillmobil som Retune har sedan start haft en långsiktig tillväxtstrategi som har syftat till att komplettera befintlig verksamhet och utveckla erbjudandet för sina kunder. Den strategiska visionen har varit att kunna erbjuda en komplett helhetslösning inom it-infrastruktur och telekom samt bli en av de mest attraktiva arbetsplatserna i Sverige.

Nu har detta blivit verklighet och Retunes tjänsteutbud inom molnbaserad infrastruktur, säkerhet och konsulttjänster kombineras med Tillmobils tjänster inom telefoni, växeltjänster och hårdvara i den nya utmanaren inom it och telekom.

– Vi är så otroligt glada över den här satsningen eftersom vi nu kan stärka vårt erbjudande än mer. Det är spännande att tillsammans med Tillmobil kunna arbeta för att överträffa våra kunders förväntningar, säger Farzad Aghazadeh, vd på Retune

Tillsammans blir helheten större än delarna.

– Nu kan vi tillsammans med Retune erbjuda en komplett lösning, något våra kunder efterfrågat de senaste åren. Vi ser verkligen fram emot resan att skapa en verkligt vass utmanare inom it- och telekom, säger Briar Karim, vd på Tillmobil.

Gruppens arbetande styrelseordförande, Ronny Roos, fyller på:

– Vi känner att vi genom Reunify Group skapar något som det finns ett stort behov av i marknaden. Dels är vi unika genom vår kompetens och tjänster inom såväl IT som Telekom, dels är vi den perfekta partnern till de mindre och mellanstora företagen. Vi är verkligen stora nog för att kunna leverera, men samtidigt små nog att bry oss om våra kunder på riktigt.

Majoritetsägaren Sobro ser också fram emot den fortsatta tillväxten.

– Både Retune och Tillmobil är entreprenörsdrivna företag med starka värderingar och fokus på att leverera tjänster och en kundupplevelse i absolut framkant. Genom att samla deras expertis under samma tak blir man än mer relevant för kunder som ställer höga krav på sina it-och kommunikationsplattformar, säger David Stenlund Sager på Sobro.

ReUnify Group innefattar, förutom Retune och Tillmobil, bolaget Reswitch som driver en modern molnbaserad växellösning samt Acordo Systems, ett SaaS-baserat säljstöds/CRM-system. Inom ramen för Retune kommer gruppen dessutom att starta ett antal nischade specialistbolag inom områden som skapar stort värde för gruppens kunder. Det först bolaget inom denna del är Retune IT Management och fler kommer under 2023. Omsättningen år 2023 är budgeterad till ca 200 MSEK med strax över 100 medarbetare. Gruppen kommer att ha en gemensam ledning bestående av Farzad Aghazadeh, Briar Karim, Sven Fornling (CFO), Jim Roslund (Head of New Business) och Ronny Roos som styrelseordförande.

Läs fler nyheter